Volwassenen

 

Vermoeidheid? Gespannen? Onbegrepen pijn? Uit balans…?

Een groot aantal klachten beweegt zich op het grensgebied van lichaam en geest. Vermoeidheid, stress, hoofdpijn, (faal)angst, maag- en darmklachten, of slapeloosheid zijn enkele voorbeelden. Vaak staan deze klachten niet op zichzelf maar hebben een onderliggende oorzaak. Het zijn signalen waarmee het lichaam aangeeft dat er iets aan de hand is.

Wat kan ik doen?

Holistische Massagetherapie is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij er van uitgegaan wordt dat het lichaam een belangrijke bron van informatie is. Door de massage word je bewuster van je lichaam, je gevoelens, gedachten, herinneringen en de manier waarop deze elkaar onderling beïnvloeden.

Voor wie?

Voor mensen die veel stress ervaren in hun leven, of het moeilijk vinden om in contact te komen met hun gevoel, hun kwaliteiten, behoeftes en verlangens. Voor mensen die zich angstig, depressief of geïsoleerd voelen, moeite hebben met grenzen stellen of last hebben van faalangst en gevoelens van minderwaardigheid. Massage kan natuurlijk ook als preventief middel ingezet worden; voor wie wil ontspannen, onthaasten of revitaliseren.

Wat kun je verwachten?

De behandeling zal bestaan uit een of meerdere massagetechnieken, afhankelijk van de vraag waarmee je komt, en het proces dat wordt aangegaan. Samen met de cliënt wordt de uiteindelijke behandeling bepaald. Welke technieken ik in kan zetten, zie je hieronder staan.
De massage kan worden aangevuld met bewustzijnsoefeningen gericht op ademhaling, houding en ontspanning.
Zo leer je om (beter) naar jezelf te luisteren. Vanuit inzicht en acceptatie kan er verandering en persoonlijke groei ontstaan.

Klassieke massage

Door middel van strijkingen en knedingen wordt er invloed uitgeoefend op de huid, het onderhuidse bindweefsel, de kapsels en banden, de spieren en bloedvaten. Verharde en pijnlijke spanningsgebieden worden losgemaakt waardoor de doorbloeding verbetert.

Energetische massage

In de meest ideale situatie heeft de mens een flinke dosis energie, die net zoals de bloedsomloop, lymfestroom en ademhaling onbelemmerd door het hele lichaam kan stromen. Deze massage richt zich vooral op het energieniveau i.p.v. op spieren en bindweefsel. Het is een zachte massage met veel strijkingen, uitgevoerd in een langzaam tempo.

Chakramassage

Volgens de oosterse geneeskunst zijn er in het menselijk lichaam 7 energiepunten. Deze punten liggen op een lijn die loopt vanaf de bekkenbodem langs de wervelkolom naar de kruin. Op fysiek niveau corresponderen de punten met onze spijsvertering, seksualiteit, uitscheiding, stofwisseling, ademhaling, bloedsomloop en hersenfuncties. Psychologisch zijn de punten verbonden met de kernbegrippen bestaan, voelen, handelen, liefhebben, uitdrukken, inzien en denken. Tijdens de massage wordt de aandacht gericht op deze 7 energiepunten.

Voetreflexzonemassage

De voetreflexologie werkt vanuit het principe dat het hele lichaam weerspiegeld wordt in de voeten. Zo is elk orgaan, elke spier, elk bot, elk lichaamsdeel terug te vinden op de voet. Massage van de voetreflexzones beïnvloedt dan ook het hele lichaam.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een bijzondere massagevorm die gekenmerkt wordt door een techniek van zacht schudden, wiegen en stretchen en nodigt uit tot diepe ontspanning en loslaten. Tijdens het pulsen lig je gekleed op de massagetafel.